Валентин Касабов: Не сме женени в „Обединени патриоти“ като за парното

Валентин Касабов: Не сме женени в „Обединени патриоти“ като за парното

След изключването от „малката коалиция“ на „Атака“ може да се стигне до „правителство на малцинството“

 

Ако „Атака“ снеме подкрепата си за ГЕРБ след изключването от „малката коалиция“ на Обединените патриоти, има вариант за управление на правителство на малцинството.

Това стана ясно то думите на съпредседателите на парламентарната група „Обединени патриоти“ Валентин Касабов и Искрен Веселинов, които коментираха пред журналисти в Народното събрание решението на ВМРО и НФСБ да изключат „Атака“ от „Обединени патриоти“.

„Коалиция „Обединени патриоти“ съществува. Ангажименти за управление на страната продължават да бъдат и наши ангажименти. Няма причина да съгласуваме вътрешнокоалиционните си отношения с г-н Борисов. На практика това не е промяна на управленската формула. Продължава управлението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Имало е и правителство на малцинството, нали така“, коментира Веселинов.

„Още повече, че той може да продължи, в смисъл „Атака“ да си направи един допълнителен договор и да продължат с голямата коалиция с ГЕРБ. Не сме женени като за парното. Няма вечно. Значи развод, нормално, 20 човека казаха „Не ги искаме“, и край, няма драма“, добави Касабов.

Без депутатите на „Атака“, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ имат 115 народни представители.

Вчера НФСБ и ВМРО са се събрали и са решили окончателно да сложат край на коалиционните отношения с Волен Сидеров. Общото становище е, че така повече не можело да се работи.

От парламентарната група са изключили Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. По думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в продължение на година и половина колегите от „Атака“ са провеждали системен саботаж както на коалицията, така и на колеги и еврокандидати.

„Не само политическите граници бяха нарушени, но бяха нарушени и чисто човешките граници. С клевети, злостна кампания и абсолютно неуважително отношение към останалите колеги.“

Каракачанов обясни, че съобщеното не означава бламиране на мнозинството в парламента и на правителството.

„Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония и трагедия да създаваме само шум в системата, коментира още Каракачанов, обяснявайки отново, че де факто решението коалицията Обединени патриоти да не продължи да съществува се дължи не толкова на тях с акта на изключване, колкото на системното поведение на Волен Сидеров и колегите му от „Атака“.

Припомняме, вчера с провал завърши поредния опит на „Обединените патриоти“ да се съберат и разберет как ще се работи в парламента. ВМРО и НФСБ обвиниха в саботеж Волен Сидеров. Това беше първия опит след като двете партии свалиха от поста председател на парламентарната група.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio