Хакерът, пробил НАП: Глупавите ви правораздавателни органи ще прикрият истината

Хакерът, пробил НАП: Глупавите ви правораздавателни органи ще прикрият истината

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите”.

Това съобщава в мейл до Нова телевизия и до други медии човекът, успял да пробие системата на НАП. Писмото е изпратено от имейл, който е различен от този, от който бяха получени хакнатите данни, твърдят от Нова телевизия.

„С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви“, казва още авторът на мейла. Според самия него той е извършил хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха лични данни на 5 млн. души. По думите му течът се случва от 11 години насам.

„Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, се казва още в писмото. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише още авторът, който твърди, че е руски гражданин.

Междувременно премиерът Борисов събра Съвета по сигурност към Министерския съвет заради хакнатите сървъри на НАП. Привикани са всички шефове на специални служби, финансовият министър Владислав Горанов и вътрешният Младен Маринов.

Илюстрация: Нова телевизия

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio