Volkswagen избра Турция пред България за новия си завод

Volkswagen избра Турция пред България за новия си завод

Германският автомобилен производител Volkswagen ще построи новия си завод за производство на няколко марки в Турция, а не в България. Това пише Reuters, като се позовава на германското специализирано издание Automobilwoche. Спианието не цитира източниците си, но твърди, че Надзорният съвет на Volkswagen е решил да построи завод в близост до западния крайбрежен град Измир.

Преди около три седмици германският икономически ежедневник Handelsblatt  посочи Турция като предпочитана от мениджмънта на Volkswagen дестинация. Изданието обаче уточни, че България също е разглеждана като алтернатива. Handelsblatt цитира главния изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диис да казва на фирмено мениджърско събитие: „В момента има преговори за конкретни локации в България и Турция“.

Окончателното решение се очакваше да бъде взето от Надзорния съвет преди началото на голямата лятна ваканция за заводите на концерна,  която започва в средата на юли.

Според Reuters в новата фабрика в Измир ще се произвеждат основно марките на дъщерното дружество на Volkswagen – „Шкода“.

Категории Акцент, Пари, Финанси

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio