Патриотите махнаха Сидеров от парламентарното ръководство

Патриотите махнаха Сидеров от парламентарното ръководство

На специално заседание във вторник вечерта парламентарната група на „Обединени патриоти“ е решила Волен Сидеров да не бъде повече неин председател. От заседанието са отсъствали както самият Сидеров, така и депутатите от „Атака“.

Отсега нататък групата ще бъде ръководена от двама съпредседатели – Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО. Заместник-председатели са Милен Михов (ВМРО) и Борис Ячев (НФСБ).Пак от двете коалиционни партии ще са и секретарите – Юлиан Ангелов (ВМРО) и Христиан Митев (НФСБ).

Дори „Атака“ да напусне коалицията и депутатите й да станат независими, група на патриотите пак ще има. Цифрите сочат, че „Атака“ разполага със 7 народни представители от общо 27 в парламентарната група.Тя не е заседавала официално от много време, а депутатите от ВМРО и НФСБ се събирали всяка седмица, за да обсъждат законодателни теми.

Конфликтът в „малката коалиция“ тече отдавна, а самият Сидеров прогнозира още преди месец, че може да бъде отстранен. Неразбориите му с Валери Симеонов датират още от създаването на патриотичната коалиция, като по времето на вицепремиерството на Симеонов достигнаха скандални размери. Симеонов преди няколко месеца свали доверието си от Сидеров като председател на парламентарната група. Тогава Каракачанов тушира напрежението. Днес очевидно противоречията са стигнали необратим етап.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,