„Демократична България“: Без Кошлуков в конкурса за БНТ

„Демократична България“: Без Кошлуков в конкурса за БНТ

Да бъде дисквалифициран от конкурса за генерален директор на БНТ Емил Кошлуков, настояват от „Демократична България“.

„Правилата, или направо липсата на правила, видимо обслужват един от кандидатите и настоящ временно изпълняващ длъжността – Емил Кошлуков“, се посочва в позицията на демократите.

Те припомнят предишния конкурс, който спечели Константин Каменаров. „Но когато е необходимо да бъде назначен поредният слуга на Пеевски, който освен това е негов дългогодишен авер, този критерий е лесно преодолим. Бързо се появи подходящ стаж, като програмен директор на ТВ АЛФА. Припомняме, че когато на Пеевски му трябва слуга в БНТ, първият, когото се сеща да помоли за малко липсващ стаж, се оказва не случайно Сидеров, в продължение на практиката АТАКА да осигурява постове под аренда за Пеевски (справка – Емил Караниколов, Нено Димов, Петър Николов)“, се посочва в текста.

В началото на юни за генерален директор на БНТ се кандидатираха 8 души, като впоследствие двама от тях отпаднаха.

„Кошлуков е доказан кадър в това да бъдат „усвоени“ бюджети. Неговата компания „Ноу Фрейм“ преточи милиони преди да фалира“, пише в позицията на „Демократична България“.

Кошлуков като програмен директор на Канал 1 е солидарно отговорен с Каменаров за натрупания по време на този екип дълг от близо 50 милиона лева, твърдят още демократите.

Категории Медии, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio