ВМРО сърдити на „Атака“, очертава се развод

ВМРО сърдити на „Атака“, очертава се развод

Красимир Каракачанов обвини Волен Сидеров, че много лъже

 

Волен Сидеров много обича да лъже. Да хване един факт и около него така да оплете, че нищо да не е истина. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по адрес на коалиционния си партньор в „Обединени патриоти“ пред бТВ.

Така военният министър коментира интервю на лидера на „Атака“, в което той обяснява, че ВМРО е получило високи изборни резултати и заради това, че Каракачанов е казал да на сделката за Ф-16.

„Не съм казал да на сделка за Ф-16, защото сделка няма. Казал съм да на преговори“, обясни Каракачанов.

Според него Сидеров не можел да преглътне факта, че разгромът на „Атака“ на изборите за Европейски парламент е уникален.

„Вместо да седне като нормален човек да си направи анализ, предпочита да сипе обвинения“, каза още лидерът на ВМРО.

Каракачанов допусна възможност коалицията Обединени патриоти да бъде преформатирана. Той се чувал и виждал с Валери Симеонов, но не и със Сидеров. А лидерът на „Атака“ не бил правил заседание на парламентарната група от поне година.

Отношенията в малката коалиция коментира и депутатът от ВМРО Искрен Веселинов пред журналисти в Народното събрание:

„Нашият апел е колегите, които не получиха много добър резултат – специално за „Атака“ говоря, да се научат да губят, да приемат загубата и да търсят вината не в другите, а в себе си. И мисля, че тогава отношенията могат да се нормализират“, заяви Веселинов.

Субсидия за партиите от 5 лв. ми се струва приемлив вариант, заяви Веселинов. Според него те категорично трябва да бъдат намалени, но трябва да се гарантира минимумът за съществуването на политическите партии.

„Дали този минимум ще се гарантира чрез държавни субсидии, каквото е моето виждане, или през някакви други механизми, които легално да позволят на партиите легално да декларират средства, трябва да се изясни“, допълни той.

Коментарът идва ден, след като премиерът Борисов внесе предложение за намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за действителен глас.

Представители от „Атака“ подкрепиха предложението на заседание на бюджетната комисия вчера, НФСБ и „Воля“ се обявиха в подкрепа, ДПС бе против, а БСП отказаха да участват в гласуването, наричайки идеята „кризисен пиар“.

Народният представител още коментира, че партиите е възможно да се явят отделно на местните избори, така както решиха и за европейските, или ВМРО да се коалира с НФСБ.

„Когато имаш партньор, очакваш да има диалог. Не може да бъдеш в състояние на перманентен скандал 2 години. Каракачанов дори сини каски слага, за да демонстрира определени намерения. Лично аз съм участвал в насочването на поне 7 или 8 коалиционни съвета, които се бламират от партньори. Но в един момент търпението свършва, като отсреща не виждаш минимум воля и минимум желание за добронамереност“, допълни той.

Веселинов още коментира, че от страна на ВМРО няма да има опити за злепоставяне на партньорите, но това не може да се каже за коалиционните му партньори.

„Не смятам, че от два месеца в коалицията има парламентарен живот, защото групата не се събира. Нямаме общи позиции, формираме ги буквално в зала на база на присъстващите колеги. Всичко е насипно и коалицията не работи от 6 месеца поне – това е факт. Това състояние е вредно и очевидно не може да продължава безкрайно“, завърши той.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio