БСП хареса идеята на Пеевски за 5% данък за хляба

БСП хареса идеята на Пеевски за 5% данък за хляба

Парламентарната група на „БСП за България“ обяви днес законодателна инициатива за намаляване от 20 на 5% на данък върху добавената стойност (ДДС) за месо, мляко, брашно и продукти от брашно. Тя идва броени дни след като появилият се внезапно в Народното събрание депутат от ДПС Делян Пеевски инициира законодателна промени, с които да се намали ДДС на хляба на 5%.

Лидерът в оставка на социалистите Корнелия Нинова каза още в парламента, цитирана от „Дневник“, че ще внесат законови поправки за данъчни облекчения за млади работещи семейства, на които ще се спестяват по 600 лв. годишно, както и предложения за преизчисляване на старите пенсии. Тя каза още, че е нужен сериозен разговор по приоритетите като преодоляване на демографската катастрофа и повишаване на доходите.

След като каза, че бившият член на БКП Бойко Борисов обявил, че комунистите умеели да харчат чужди пари, Корнелия Нинова допълни, че той хвърлял чужди пари през джипа. Лидерът на БСП обяви още, че в редица европейски страни има безлатни детски градини и базисно здравеопазване.

Категории Акцент-2, Пари, Финанси

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio