Припомняне: Ал. Йорданов подписал с „Особено мнение“ за НАТО

Припомняне: Ал. Йорданов подписал с „Особено мнение“ за НАТО

Интересен щрих от политическата дейност на Александър Йорданов припомня журналистът-сатирик Георги Гълов, познат и като лидер на Бирената партия в България.

Той публикува във своя фейсбук профил документи, от които се вижда как през 1990 г. единствено Александър Йорданов подкрепя с „Особено мнение“ идеята за присъединяване към НАТО.

„На 14 ноември 1990 г. в деловодството на VІІ Велико народно събрание постъпва проекторешение за започване на необходимите консултации за присъединяване на Народна република България към Организацията на Северноатлантическия договор /НАТО/. Вносители на документа са: Александър Стамболийски, доц. Драгомир Драганов, Иван Костов, ст.н.с. Иван Пушкаров, ст.н.с. Любомир Л. Иванов, Михаил Неделчев, н.с. Соломон Паси, Юнал Лютфи“, пише Гълов.

От документите се вижда, че 135 депутати са подкрепили с подписите си „Проекторешението НАТО“. Само един от тях, под № 93, е подписал „с особено мнение“.

„Какво му особеното в това да бъдем или членове на НАТО и по кой път да тръгне България, не става ясно. Терзание, че не това е пътят? Опасение, че утре палачинката може пак да се обърне?“, пита Георги Гълов. „Дано бъдещият мандат в Европейския парламент най-после тури край на душевните терзания на доказалият се на думи демократ“, казва още журналистът.

На проведените преди седмица избори за евродепутати Йорданов беше избран с листата на коалицията ГЕРБ – СДС. на пресконференция за изборните резултати Йорданов призова „наследниците на комунистическите фамилии да бъдат по-скромни, когато се представят за демократи“.

Категории ОбществоЕтикети , ,