Цветанов: На кого е ГЕРБ? Една партия не може един човек да я управлява

Цветанов: На кого е ГЕРБ? Една партия не може един човек да я управлява

Подалият оставка от всички позиции в ГЕРБ Цветан Цветанов е засегнат от коментарите на лидера на партията Бойко Борисов, но нямало да му отговаря. Засега. Цветанов обаче щял анализира и критикува бъдещи решение, когато са грешни.

Това стана ясно от интервю на Цветанов за предаването „Тази събота” на Би Ти Ви. „Аз лоша дума за премиера Борисов няма да кажа, няма да се превърна в тези, които излизат отнякъде и започват да хулят. Но мога да коментирам политически решение, които са били грешни, или ще бъдат грешни“, каза Цветанов.

На въпрос за конкретни грешки, Цветанов каза: „Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната и за това да бъдем винаги солидарни към партиите и държавите, които споделят тези ценности”. От думите му обаче не стана ясно дали има нови решения на ръководството на ГЕРБ, които се разминават с тези му принципи.

Цветанов се усъмни дали ГЕРБ и Борисов трябва да се припокриват.

„На кого обаче е ГЕРБ на 1 юни 2019 г.? Всяка една партия, независимо дали е ГЕРБ или друга, е на всички структури, членове, симпатизанти. Една партия не може един човек да я управлява”, каза бившият зам.-председател.

Той разказа, че след дълго размишление и разговор с жена си отишъл при Борисов с две предложения – всичко да се запази, както си е, „за да гарантираме успеха на следващите избори”, или да си тръгне. Борисов обаче му предложил трети вариант – да остане в партията без контакти и изяви като редови член.

„Това редно ли е, нормално ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?!”, запита бившият втори в ГЕРБ.

Категории Акцент, Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio