Делян Пеевски втори ден в парламента, ще внася закони

Делян Пеевски втори ден в парламента, ще внася закони

 

Вчерашната новина, че депутатът от ДПС Делян Пеевски след изчезването си от публичния живот най-сетне се е появил на работа в парламента, днес има продължение. Това е вторият му пореден работен ден и общо трети за последните над 2 години.

Пеевски  обяви вчера, че няма да става евродепутат, защото е „нужен в България“. Ден по-късно реши да отговори със закъснение и дали след като остава депутат, ще внася законодателни промени.

„Вчера ме питахте какви законопроекти. Мислим да внесем проект за свалянето на ДДС на хляба, защото това е голям проблем, на 5%, за лекарствата, да помислим и безплатни детски градини… и за книгите”, каза той пред журналисти в парламента, като така отговори на въпрос от сряда смята ли да внася нови законопроекти.

За идеите си щял да търси подкрепа от „всички“ в парламента. Не каза обаче дали смята да продължи да ходи на работа.

На многобройните въпроси на журналисти той ги отпрати към „колегите“ Йордан Цонев и Хамид Хамид, които щели „да дадат подробности по идеите“ и тръгна към стаята на ДПС. Журналистите тръгнаха след Пеевски, задавайки още въпроси, а той каза: „Не е честно така. Малко ли е за днеска?“

След като Пеевски се прибра в стаята на ДПС, Цонев и Хамид все пак имаха възможност да обяснят и какво точно е законодателното предложение, инициирано от Пеевски. Преди това обаче решиха да коментират медийният интерес към присъствието на колегата им.

„Сега да ви попитам, всяка сутрин ли ще бъде така? Мадона да беше да дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова“, каза Йордан Цонев, който е зам.-председател на групата на ДПС в парламента. „Пенсионерите още помнят Мадона“, допълни Хамид Хамид.

„Обмисляме пакет законодателни инициативи, свързани с някои промени, например ДДС за хляба, за лекарствата, за книгите. Ще проведем обаче срещи с хлебопроизводителите, с бранша на фармацията и т.н. Защото не е еднозначно. Не искаме да бъде популисти. Искаме да сме сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. Може да се получи обратният ефект – те да задържат цените и да им се увеличат печалбите“, обясни Йордан Цонев.

 

Цонев отрече тези предложения да са предизборни преди местните или евентуални предсрочни парламентарни избори.  „Нарочно го правя веднага след изборите, за да видите, че не е популистко”,  добави той.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio