Станишев стана втори в листата на БСП, Нинова призна загуба

Станишев стана втори в листата на БСП, Нинова призна загуба

Сергей Станишев размести червената евролиста и стана втори заради повече от 28 000 преференции. Така той за втори път пренареди листата на БСП, в която първоначално не беше включен.

С най-много преференции е водачката на листата Елена Йончева с над 70 000 персонални гласа. На трето и четвърто място остават Петър Витанов и Цветелина Пенкова, а пети е Иво Христов.

„Само ние увеличаваме гласовете си след последните европейски избори. Всички други партии имат намаление на гласовете в абсолютна стойност. Само ние увеличаваме броя на депутатите си. Въпреки това ние загубихме тези избори”. Това е първият коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова след изборите за евродепутати в неделя.

„Утре сме свикали Национален съвет, ще направим няколко предложения. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна – от партийни организации до председател. Ще предложим да се проведат конференции във всички общини, на които да се направи анализ по места. Да се направи обективен анализ, обективна оценка. Да има точка в дневния ред – избор на ръководство на общински съвети и общински председатели. Провеждане на областни конференции и избор на областен председател. Трето – стартиране на процедура за избор на председател на БСП”, заяви Нинова.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio