Kръстовище във Варна пропадна часове, след като Борисов го „откри“

Kръстовище във Варна пропадна часове, след като Борисов го „откри“

Едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания варненски булевард „Васил Левски“ е пропаднало снощи. Това се случва буквално часове след като премиерът Бойко Борисов похвали ремонта и каза, че по трасето на булеварда няма никакви проблеми. Борисов беше във Варна като част от обиколките му да „открива“ различни обекти в подкрепа на предизборната кампания на ГЕРБ.

Това се случи докато премиерът Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Ремонтът на булевард „Васил Левски“ струва 113 млн. лв., а част от забележителностите по него са наклонено и с нарушена окръжност „кръгово кръстовише“, примнаваща през трибуните на градския стадион „Спартак“ част от платното и оставащи под водата след всеки дъжд обширни участъци от платната за движение, припомня „Дневник“.

Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в популярната Фейсбук групата „Виждам те КАТ – Варна“, кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“ е пропаднало, като на второто му ниво се е образувала дупка. Паднал е и един от стълбовете на уличното осветление. На снимките, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че е пропаднал и един от тротоарите край кръстовището, което за пристигането на премиера е било украсено с палми и знамена.

В извънредно прессъобщение, разпространено около 23 ч. снощи от общинския пресцентър, признаха, че бул. „Васил Левски“ все още не е официално пуснат в експлоатация. В съобщението пропадането на кръстовището по булеварда е коментирано така: „На кръговото с бул. „Владислав Варненчик“, в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. В момента екип на пожарната го маха. По нареждане на кмета след спирането на дъжда кабелното трасе трябва да бъде бетонирано“.

Съобщението обаче поставя и ред основателни въпроси за законността на действията на варненския кмет Иван Портних, с които движението по градската магистрала бе позволено още преди месец без за нея да са издадени задължителните актове 16 и 17, както и разрешение за ползване, коментира “Дневник“.

Вчера излъчване на живо в профила на Бойко Борисов във Фейсбук показа, как той преминава с ескорта си през Варна в джип, който управлява сам. Спътник в това пътуване на премиера бе кмета на Варна Иван Портних.

Категории Uncategorized, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio