Борисов и „Те“

Борисов и „Те“

„Те виждат, че като аргумент няма какво да направят“. „Това е хибрида, „Те“ в това са най-добри“. Думите са на премиера Бойко Борисов от последното му телевизионно интервю – преди дни в Би Ти Ви.

„Те“ не спират да го атакуват. Заливат партията с компромати. „Те“ показват корумпираните чиновници. Проблемите с европейски фондове. Липсата на контрол. Неработещите институции.

„Те“ искат да го смачкат, защото той им пречи да разрушат държавата. Той се опитва да крепи стабилността, а „Те“ искат да докарат бежанците тук, да разтурят държавата. Той направи толкова много, а „Те“ нищо не направиха.

Борисов постоянно воюва вербално с „Те“. Но кои са „Те“? Какво е „Те“? Това никога на става ясно.

„Те“ са политическите му противници, които сочат проблемите в управлението на ГЕРБ и Борисов. За Борисов БСП, ДСБ, Да, България – всички там са еднакви. „Те“ го критикуват, значи са едно и също. Щом са против него.

„Те“ са журналистите. Тези, които не го чешат по гърба и не го сапуснисват с благоуханна пяна. Всички, които изнасят факти за пробитата от корупция държава, която Борисов ръководи вече 10 години. „Те“ са злонамерени. Едно го рисуват дебел, други само раздухват скандали. А скандали няма, това са въображаеми проблеми. Истината е, че има магистрали, строи се, прави се, откриват се заводи. Ама за това не се говори, защо „Те“ искат само да показват лошото.

„Те“ са съдиите, които не искат Борисов да се меси в работата им. Тези от тях, които отказват да станат заложници на мафиотския стил на структуриране и функциониране на държавата.

„Те“ заговорничат. „Те“ ще му правят Констинброд. „Не помните ли каква лъжа, какво ни направиха последния ден. Когато не може да се реагира. Вкупом тогава“. Всички „Те“ са се подготвили сега.

„Те виждат, че като аргумент, няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба, с жлъч, с кафяво, с компромати, ще разклатят партията…И те се уплашиха, защото видяха, че направеното от ГЕРБ, то е направено толкова, колкото никой друг не е направил“.

Той ги хваща, „Те“ ги пускат. Той строи хубава представа за България пред Европа, „Те“ само рушат с компромати. Той крепи стабилността, „Те“ всячески я клатят.

„Те“ са всичко лошо, което той не е. Но кои са „Те“?

„Те“ са всички нормални граждани, които не искат да живеят в корупционната кочина, която Борисов им е сковал във вече 10-годипшното си управление. „Те“ са хората, които искат да има работещи институции, а не всеки въпрос да трябва да се решава от министър-председателя.

„Те“ са тези, които искат достойна позиция за България в Европа, а не ролята на беден бездомник, готов да подкрепи всичко, което му налагат началниците. Само и само тези началници да не му спрат кранчето на субсидиите. Субсидиите, с които се изхранва цялата машина, която държи корупционната кочина да изглежда привидно работеща държавна машина.

Той се бори с „Те“. Ако трябва, той ще се и сбие с „Те“. Той наби братовчедите си в името на справедливата кауза за една помпа. Та как няма да не набие „Те“.

„Те“ са лоши. Той е добър. На който не му харесва, е от „Те“.

Категории Коментар, Мнения

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог.