Бившият пиар на “Младост” Петър Кърджилов се сдоби с обвинение от прокуратурата

Бившият пиар на “Младост” Петър Кърджилов се сдоби с обвинение от прокуратурата

Бившият пиар на столичния район „Младост“ Петър Кърджилов, който е сред основните сподвижници на осъдените наскоро Десислава Иванчева и Биляна Петрова, се е сдобил с обвинение в хулиганство. Това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. Повод за обвинението е станало невъздържането поведение на Кърджилов в коридорите на Специализирания наказателен съд след произнасянето на осъдителните присъди на Иванчева и Петрова.

Според прокуратурата след като тримата прокурори по делото „излезли в коридора и към тях се приближили журналисти и оператори за да вземат интервюта от тях, (Кърджилов) започнал да отправя обиди на висок глас към прокурорите“. Думите, за които Кърджилов получава обвинение са: „мафия, гадна мръсна мафия, изчезвайте от този съд, не сте достойни за този съд, махайте се от тука, марш от съда, лъжци, мръсни лъжци“.

Пред „Фрогнюз“ Кърджилов коментира, че няма спомен да е обидил някого. „Правоохранителните органи твърдят, че съм реагирал остро срещу прокуратурата при четенето на присъдите. Ще поискаме да се направи експертиза от запис на медии какво точно съм казал“.

Категории Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio