Христо Иванов: Институциите са в будна кома

Христо Иванов: Институциите са в будна кома

„Институциите в България са приведени в състояние на будна кома. Те не работят и това е дълбоката причина за всеки един скандал”. Това каза в ефира на Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов. По думите му Бойко Борисов носи лична отговорност за този срив в институциите.

„ГЕРБ доказват, че не могат да продължат да управляват. Те не могат да прокарат нито едно решение. В момента всичко, което правят, се превръща в скандал. Независимо от това как ще завършат евроизборите ние ще отидем на предсрочни парламентарни избори, защото Борисов докара страната до състояние на неуправляемост”, каза още Христо Иванов.

Той посочи, че Пламен Георгиев моментално трябва да си подаде оставката, а не да се връща на работа в КПКОНПИ. Иванов смята също така, че поръчаните проверки от главния прокурор на хора, заемащи висши държавни длъжности, е пародия.

„Има структура в ДАНС, която се нарича „Финансово разузнаване” и това им е работа. Не трябва главният прокурор, когато реши да си направи пиар в края на мандата си, след 7 години абсолютно нищо неправене, да се сети да им възложи да си свършат работата веднъж“, каза още съпредседателят на „Демократична България.

Категории Акцент-2Етикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio