Борисов натюр: С братовчедите не си говорим, те ли ще ми управляват бизнеса? Това е хибрида, учебника на КГБ

Борисов натюр: С братовчедите не си говорим, те ли ще ми управляват бизнеса? Това е хибрида, учебника на КГБ

Ден след голямото предизборно събитие на ГЕРБ в „Арена Армеец“ премиерът Бойко Борисов и водачът в листата на партията му Мария Габриел бяха гости в Би Ти Ви. Премиерът в свой стил прелетя над множество теми, в повечето случаи дори без да бъде питан по тях.

„Студия Трансмедия“ по традиция прави подбор на основни цитати на премиера. Ето и новото издание.

За скандалите

Оставките са пречистване. Моят синковец от едната страна има една къща за гости, колежката от другата страна (очевидно има предвид казуса със свекъра на Елена Йончева – бел. ред.) – три. Обаче на тех не им пука. Нашият не само, че плати гаранцията, не само че му повдигнаха обвинение, ами ше върне и парите и ше се понисе и наказателна отговорност.

За Костинброд

Не помните ли какво ни направиха за Костинброд. В деня за размисъл за да не може да се реагира. Не помните ли какво беше? Каква експлозия и вие се хванахте медиите. Автобуси с двойни дъна, страхотно, страхотно – ужас. Това е хибрида. Те друго не могат. В учебника на КГБ, а тука имаме много представители в листите на другите партии, пише така:

Най-добри начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация. Примерно Антон Хекимян го питаш – Вие Бареков познавате ли го? А! Познавам го. Ами Росен Петров? И него го познавам. А Краси Гергов познавате ли го? Познавам го. Еми ето това е скритият собственик на Нова, аааа на Би Ти Ви.

И ти след това се оправдавай.

За къщата в Барселона

Сашо Чаушев веднъж им отговори. Веднъж отговарях на тази тема. В Банкя те показват една къща, която беше на Емо Кюлев Бог да го прости и пишат, че е моя. А в Барселона показват на Сашо Чаушев къщата и пишат, че е моя. Той си има натурален акт, има си всичко. И това го правят вече години наред. Аз нишо не мога да направа, не мога да му кажа – продай си къщата. Това си е негова работа.

За това кой управлява „Ипон“

А братовчед ми…кой мой бизнес? Аз съм бил като бизнесмен преди да стана главен секретар – в „Ипон“. „Ипон“ не е взел един обект нов. И си останаха хората, които работят и работеха с мене тогава да си изкарват прехраната. Освен това, ние сме много сложна рода. Примерно с единия братовчед не съм се виждал може би 40 години. С другите братовчеди на съседните къщи не си бяхме говорили от 30 години, сега като се видиме си махаме. С Ради сме в една къща родени – две стаи техни, две стаи на братовчедите. Има двама съм ги и бил. И не си говориме трайно.

И сега това точно исках да ти кажа. Те избират познати хора, които от преди 20 години живет в Банкя. И като ме питат познаваш ли ги – познавам ги. А! Ето виждате ли. И после почват да съчиняват.

Категории Акцент, Общество

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог.