Александър Ваклин: Не познавам жената до Гешев, казаното от Иванчева е фейк

Александър Ваклин: Не познавам жената до Гешев, казаното от Иванчева е фейк

 

„Първоначално се шокирах от присъдите по делото, но след това се замислих, че залагайки тези тежки наказания за корупцията, законодателят е квалифицирал тези действия като обществено опасни. Те са квалифицирани не като престъпления срещу един индивид, а срещу цялото общество. Корупцията води след себе си последствия за всички”, заяви Александър Ваклин по бТВ.

Ваклин е преприемачът, от когото според прокуратурата кметицата на „Младост“ е искала подкуп, за да му придвижи преписката. При приключването на първия етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюргеров Александър Ваклин изрази учудването си от високите присъди – 20, 15 и 12 години съответно. Присъдата беше мотивирана в над 260 страници.

„Аз свърших това, което трябваше да свърша. Това безобразие трябваше да бъде докладвано. Доволен съм, че съдът е обосновал в 260 страници това ужасно престъпление”, убеден е Ваклин.

„Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева”, категоричен е бизнесменът и окачестви изказванията на бившата кметица на „Младост” като „фалшиви новини”. В заключенията на съда се казва, че действията на Ваклин могат да се определят като провокация за подкуп.

„Те поискаха без никаква провокация от моя страна парите за първия проект. Просто исках да видя докъде ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е формулирано в закона”, сподели бизнесменът.

„Това, че съм казал, че имам и други проекти, ги провокира да поискат допълнително пари. Аз го направих, за да видя докъде ще стигне наглостта им“, коментира предприемачът.

Той твърди, че не познава жената до Иван Гешев Детелина Ханчева, по повод разследването на сайта Frognews, че Детелина Ханчева, е имала обща фирма с човек на име Марио Кръковски, който от своя страна има общ бизнес с Александър Ваклин.

„1995 година прекарах Нова година на студентски купон с господин Лозан Панов, знам, че е добър кулинар и прави хубава баница, но това значи ли, че имам нещо общо с ВКС?“, попита Ваклин.

Снимка: бТВ

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio