Иван Гешев се оказа в семейни бизнес връзки с главния свидетел по делото „Иванчева“

Иван Гешев се оказа в семейни бизнес връзки с главния свидетел по делото „Иванчева“

 

Детелина Ханчева, с която на семейни начала живее зам.-главният прокурор Иван Гешев, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин – Марио Кърковски, пише „Фрогнюз“. Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившия кмет на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева, която наскоро беше осъдена на 20 години затвор за поискан именно от Ваклин подкуп.

Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата „Отеа“ ООД, сочи справка в Търговския регистър. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата „М Консулт 95“ ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях – „МС Консулт 2004“ – той е съдружник с Ваклин. Миналия април, няколко дни след ареста на Иванчева и Петрова, тази фирма е прехвърлена на трети човек.

Иван Гешев присъства на зрелищната и безпрецедентна по своя род акция по задържането на Иванчева и заместничката й Биляна Петррова пред Спортната палата през април 2018 г.

В публичната си декларация декларация Гешев изрично посочва, че не желае обстоятелства за партньорката в живота му да бъдат публично достояние.

Пред „Дневник“ Иван Гешев категично отказва да отговори на въпроса дали информацията отговаря на истината. Зам.-главният прокурор коментира, че това е атака към него заради работата му по друго знаково дело – за организираната престъпна група, източила КТБ.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio