47 млн. лв. за 11 минути. Защото „можем да си го позволим“

47 млн. лв. за 11 минути. Защото „можем да си го позволим“

Министерският съвет одобри извънредно финансиране за общо 47 млн. лв. за проекти в областта на здравеопазването и образованието. Всичко това се случи без дебат и за рекордните 11 минути. Премиерът Бойко Борисов на два пъти изтъкна, че държавният бюджет е в добро състояние и „можем да си позволим“ този разход.

Министрите одобриха за дострояването на новата сграда на болница в Ямбол да бъдат отпуснати 27 млн. лв. – през тази година, 8.1 млн. лв. следващата, а през 2021 г. – още 5.4 млн. лв. Болницата, която сега е в стари павилиони, ще има 250 легла в сграда на 10 етажа и ново отделно ниско тяло за инфекционно отделение.

По предложение на министъра на образованието Красимир Вълчев правителството одобри и 20 млн. лв. за подмяна на остарели над 100 училищни автобуси, както беше обещано преди седмица. Важното е, че можем да си позволим тези пари заради живота и здравето на децата“, каза премиерът.

Миналата седмица кабинетът отпусна извънредно 7.8 млн. лв. за дострояването на нов корпус на Университета за национално и световно стопанство и 2 млн. лв. за ремонта на покрива на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

 

Категории Акцент, Икономика, Общество, Пари, Финанси

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio