Борисов нападна Лозан Панов, защити Пламен Георгиев и не видя проблем с Румен Порожанов

Борисов нападна Лозан Панов, защити Пламен Георгиев и не видя проблем с Румен Порожанов

В интервю за БиТиВи Бойко Борисов нападна остро председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, защити председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев и не видя проблем със земеделски министър Румен Порожанов.

Премиерът направи уточнението, че участва в предаването като лидер на ГЕРБ и може „да приказва каквото си иска“. Той беше попитан дали има доверие в антикорупционната комисия заради скандала с нейния председател Пламен Георгиев. Той е в отпуска по предложение на Бойко Борисов, докато тече проверка за законността на имотните му сделки.

„КОНПИ свърши много работа. Над 2 млрд. лв. са парите, които е конфискувала или запорирала“, коментира Борисов. „Доколкото знам, в общината проверката е направена (за незаконни постройки на терасата на председателя на КПКОНПИ – бел. ред.), трябва там да се събори нещо“, неглижира проблема с Георгиев лидерът на ГЕРБ и добави, че по закон терасите не трябва да се декларират.

„По същата логика защо само за КОНПИ питате. А в председателя на Върховния касационен съд имаме ли доверие?“, попита сам Борисов. И на въпроса на водещата „Имате ли му доверие?“ отговори с категоричното „Не!“.

„Защото се изявява като политическа фигура. Не като неутрален съдия. Прави коментари на политически теми. Той трябва да си гледа съда, да седи криво, или както иска, но да съди право“, обясни позицията си Борисов.  И отново повтори, че казусите на Георгиев и Панов били един и същи.

Борисов засвидетелства и доверие към земеделския си министър Румен Порожанов. „Човекът каза: Готов съм да дам оставка – поискай ми я“, коментира премиерът. Той обаче нямало как да направи такова нещо „заради покупката на имот от 2004 г.“. Борисов изобщо отказа да вижда отговорност у Порожанов за скандала с къщите за гости. Премиерът дори обяви, че голяма част от тях си работели нормално. Там, където имало нарушения, щяло да се действа максимално строго.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio