Спецпрокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на Миню Стайков

Спецпрокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на Миню Стайков

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Миню Стайков. Той бе обвинен за участие в престъпен сговор за злоупотреби с европейски фондове, съобщиха от прокуратурата.

Taĸa пpoгнoзитe, чe пpицeл нa шyмнaтa aĸция oт минaлaтa ceдмицa в Coфия, Kapнoбaт, Πлoвдив, Cливeн и Бypгac cpeщy „бизнec импepиятa Kapнoбaт“ oтнoвo e coбcтвeниĸът нa „Bинпpoм Kapнoбaт“, ce oпpaвдaxa.

Стайков бе задържан заедно с други лица на 5 септември 2018 г. и обвинени за участие в организирана престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и продажба на акцизни стоки без бандерол.

Проверяват се и служители на ДФ „Земеделие“, участвали в процедурите по отпускане на средства, за това дали са съдействали за измамите или са имали нерегламентирани взаимоотношения с лицата.

Преди няколко дни на 3 май зам.-главният прокурор Иван Гешев взе отношение и по твърденията за неправомерни действия на прокурор Ангел Кънев във връзка с извършваните персонални данъчни ревизии на обвиняемия Миню Стайков и членове на неговото семейство; за упражняване на психологически натиск върху друг обвиняем, с цел даване на лъжливи показания; за свързаност и близки отношения с лица и търговски дружества конкурентни на неговия бизнес.

По думите на Гешев няма нарушения от страна на прокурор Кънев, проверка е била извършена и от главния прокурор Сотир Цацаров.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio