Ограничения по магистралите в последния почивен ден

Ограничения по магистралите в последния почивен ден

 

Засилен трафик и множество ограничения се очакват в последния почивен ден. В понеделник следобед ще бъде спряно движението на тежкотоварни камиони по магистралите. Ограничението ще е в сила от 12 до 22 часа. От пътната агенция и МВР предупреждават да се отдели повече време за пътуване.

Движението ще е допълнително затруднено заради продължаващите ремонти. Едната тръба на тунела „Витиня” на магистрала”Хемус” все още е затворена и трафикът е двупосочен в тази за Варна. Освен това се ремонтират общо четири виадукта. Още четири съоръжения се ремонтират и на магистрала „Тракия”.

Алтернативните маршрути за избягване на ремонтиращия се участък от „Тракия” при 89-ти километър са от пътен възел „Церово“ през Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември – Лозен – Звъничево – Пазарджик, както и от пътен възел „Калугерово“ – Динката – Драгор до Пазарджик. Алтернативен маршрут на магистралата е Подбалканският път, а на „Хемус” в посока Видин и Монтана – проходът Петрохан и Искърското дефиле.

В отсечките с ремонт шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути, пише в съобщението на пътната агенция.

За да се улесни движението на места се въвежда временна организация – две ленти за София и по една в обратната посока. Така ще се пренасочва трафикът в участъците в ремонт на „Хемус” и „Тракия”. Същата ще е организацията и през Владая. Алтернативен маршрут е магистрала „Люлин”.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio