От терасата на Пламен Георгиев трябва да се премахнат два навеса

От терасата на Пламен Георгиев трябва да се премахнат два навеса

Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Това установи проверка на служители на районната администрация в столичния квартал „Слатина“, предаде БНР.

Кметът на района Наталия Стоянова допълва:

„При проверката на терасата служителите – по член 223 от Закона за устройство на територията, при район „Слатина“ установиха, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота „било“ на самата сграда и съответно тези навеси трябва да бъдат премахнати. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване.“

Преди седмица проверка на инспекторите на същата община „Слатина“ установи, че сауната на терасата на шефа на антикорупционната комисия е без документи. Това е установила проверката на инспекторите от общински район „Слатина“.  За още две постройки на терасата в общината няма документация. Според констативния протокол това са обекти, разпростиращи се на почти 50 квадратни метра.

През 2012 г. е била извършена проверка на терасата, когато собственик на апартамента е бил човекът, от когото Георгиев е купил жилището. Тогава като незаконни са установени пристройка и остъклен навес. Сега обаче на терасата имало сауна, за която няма документи.

Пламен Георгиев заяви пред Би Ти Ви тогава, че не е знаел, че има нещо незаконно в имота му и не би купил апартамент с такива постройки.

След разследване на „Антикорупционния фонд“ се разбра също така, че Георгиев е пропуснал да декларира терасата от 186 кв. м от своя тризонет, а сделките, които е сключил, са на цена, под данъчната оценка на имотите.

 

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio