Съдът потвърди присъдата за Каменаров, БНТ ще има нов шеф

Съдът потвърди присъдата за Каменаров, БНТ ще има нов шеф

 

Софийски градски съд потвърди присъдата, с която директорът на БНТ Константин Каменаров е признат за виновен заради шофиране в нетрезво състояние. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Присъдата е 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба.

Това обстоятелство създава несъвместимост със заемания пост, който Каменаров ще трябва да освободи. СЕМ трябва да го освободи, ако той не подаде оставка сам.

Каменаров оглави БНТ през 2017 г. Веднага започна смяна на хора, заемащи  ключови позиции. В края на същата година напусна назначеният от новото ръководство на БНТ директор на „Новини и актуални предавания“ Константин Кисимов, като мястото му зае Уляна Пръмова. По-късно, през пролетта на 2019 г., беше уволнена Екатерина Генова, Методи Манченко, а след това и Роберт Ковачев.

Наред с тези популярни личности със своите постове се разделиха и хора от финансовия сектор: финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, Зорина Бояджиева – началник на отдел „Управление на собствеността“, Асен Илиев – началник на отдел „Обществени поръчки“ и София Живкова – началник на отдел „Маркетинг и продажби“ в дирекция „Маркетинг и комуникации“, припомня „Дневник“.

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio