Иван Гешев: „Случаят на Иванчева е елементарен, никой не взима пари по този начин“

Иван Гешев: „Случаят на Иванчева е елементарен, никой не взима пари по този начин“

Делото за подкуп срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева е обикновен криминален случай, който скоро може би няма да се повтори. „Той е направен много елементарно – никой не взима пари по този начин, по който са взети“, това коментира зам.-главният прокурор Иван Гешев в студиото на Нова тв.

„Нямам обяснения за тая фиксация в това дело. Него го направиха важно интересите, които седят зад него. Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни интереси. И така се получи едно голямо кълбо от интереси, което превърна това дело в толкова интересно и толкова медийно”, добави Гешев.

По думите му в залог на делото се превърна оценяването на Специализираната прокуратура. „Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията, обикновен криминален случай, който скоро вероятно няма да се повтори, защото е направен много елементарно и никой не взима пари по този начин”, каза още Гешев.

Той поясни, че все още не са ясни мотивите на съда. Затова не се знаело и за какво точно Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста в столичния квартал Петко Дюлгеров са признати за виновни – дали за искане или за получаване на подкуп.

Категории Акцент, Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio