Барбекюто и сауната на Пламен Георгиев са незаконно построени

Барбекюто и сауната на Пламен Георгиев са незаконно построени

Сауната и още две от постройките на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев са незаконни. В община „Слатина“ в София няма документация за тях, обяви кметът Наталия Стоянова пред Би Ти Ви.

Според констативния протокол става въпрос за обекти на почти 50 квадратни метра. Това е втора проверка на терасата-покрив. Първата е при предишния собственик, но не е доведена докрай. През 2012 г. като незаконни са установени пристройка и остъклен навес, твърдят от общината. Сега вече има сауна и постройка с размер 5 квадрата. Другите два обекта представляват дървени навеси – с площ 38 квадрата и с 6 квадрата.

До края на седмицата ще бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата. Той ще бъде изпратен на „Общинския строителен контрол”. Те трябва да връчат заповед за незаконен строеж на собственика. По закон собственикът трябва да премахне незаконното за своя сметка, но може и да обжалва в съда.

Пред Би Ти Ви Георгиев заяви, че не е виждал констатациите. Той попита защо преди 7 години общината не си е свършила работата. Георгиев обясни, че не е бил наясно, че има нещо незаконно на терaсата, и не би купил апартамент с такива постройки.

Категории Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio