Арабаджиеви ще бъдат екстрадирани, прокуратурата открила „море от доказателства“ срещу тях

Арабаджиеви ще бъдат екстрадирани, прокуратурата открила „море от доказателства“ срещу тях

 

На първа инстанция испански съд е разрешил екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви в България, съобщи пред БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев. Втората инстанция се очаква да се произнесе в началото на май.

Двамата бяха задържани по искане на българските власти на 7 март в жилището на българина Георги Семерджиев в градчето Кабрера де Мар близо до Барселона. Съпрузите Арабаджиеви, които са собственици на хотелите „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив, от лятото на миналата година са с обвинение за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари.

„Имаме готовност да приключим делото в максимално кратък срок, има море от доказателства“, каза Гешев.

В ползвания от семейството имот в Испания са намерени 26 телефона, а в тях интересни доказателства, добави той. Между тях са анализи на служители от Националната агенция за приходите „с кого могат да се разберат и с кого са близки“. В телефоните имало източници на информация за самия Гешев и за съдии от Специализирания наказателен съд. Освен това били намерени данни и за опити за укриване на доказателства. „Но това е обяснимо и аз в тази ситуация бих направил същото“, каза зам.-главният прокурор.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio