Борисов натюр: Връщането на Цветанов е като „Пунта Мара”

Борисов натюр: Връщането на Цветанов е като „Пунта Мара”

 

Пред журналисти в Брюксел премиерът Борисов даде обстойно изявление по няколко теми. Една от тях беше свързана с връщането на Цветан Цветанов като съветник в парламента след официалното му напускане. В отговор на журналистически въпроси за отношението му към този казус Борисов оприличи действията му на „Пунта Мара” (На жаргон това означава нещо привидно или фалшиво.) Видеото беше публикувано във фейсбук профила на премиера.

„Студия Трансмедия” публикува откъс от диалога на Борисов с журналистите.

 – Господин Цветан Цветанов е съветник в парламента. Няма ли да го изтълкуваме, че е излязъл през вратата, влязъл през прозореца?

– Какво значи съветник?

 – Нещатен сътрудник, консултант.

– Не съм чувал, че е консултант. Това не е влизане в парламента.Там има хиляди сигурно или десетки щатни и нещатни сътрудници. Макар че… Ще го проверя, от вас чувам, не знам за какво му е това. Не можеш да напуснеш шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решенията. Бих го нарекъл глупост. Ако иска да ги съветва в парламента, той може да си ги съветва и без договор. И щом има, аз ви вярвам, че има такова нещо, щом изляза, ще говоря с него, не считам, че е редно. Той може да си съветва който иска в парламента и без да е на договор. (…) Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне парламента, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на председател на комисия по сигурност и заради този договор да се внесе съмнение, че едва ли не това е „Пунта Мара“, казано на … преводен език. Това е просто несериозно. Той понеже е убеден в своята невинност и още не може да схване всъщност в каква ситуация се е поставил. Оттам идват всички тези неща.

Категории Коментар, МненияЕтикети ,