Сега кой ще носи отговорност за скалъпеното обвинение по делото „Младост“

Сега кой ще носи отговорност за скалъпеното обвинение по делото „Младост“

 

„Koй e винoвeн, peшaвa Cъдът, нa тpeтa инcтaнция. Дoтoгaвa вcичĸи ca eднaĸвo нeвинни. B cлyчaя c Дecиcлaвa Ивaнчeвa oбaчe пoнe пo eднo “дoĸaзaтeлcтвo” нa пpoĸypaтypaтa и KOHΠИ oтпaдaшe нa вcяĸo зaceдaниe. И нaĸpaя нe ocтaнa нитo eднo. Hитo eднo…“  Toвa нaпиca във Фeйcбyĸ зам.-председателят на ДСБ и вoдaч нa лиcтaтa нa „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“ Paдaн Kънeв. 

Повод за коментара на Кънев е неочаквания и шокиращ обрат по делото  „Младост“, което успя да настрои обществото против прокуратурата и антикорупционния орган заради арогантността на ареста и съмненията, че делото е скалъпено.

 

Кой е виновен, решава Съдът на трета инстанция.

Дотогава всички са еднакво невинни. В случая с Десислава Иванчева обаче поне по едно “доказателство” на прокуратурата и КОНПИ отпадаше на всяко заседание. И накрая не остана нито едно. Нито едно…

И сега със страшна сила виси въпросът за отговорността за скалъпеното обвинение, фабрикуването на СРС-та и склоняването към лъжесвидетелство.

Всичко това са тежки престъпления, извършени от прокуратурата и КОНПИ, най-вероятно – под пряко политическо давление и натиск на същите хора, които обитават евтини, но луксозни жилища.

Става дума за деяния на най-високо ниво, разграждащи самата същност на демокрацията и правовата държава. Деяния, за които се налага независимо, международно разследване. Разследване, което може да разкрие и “битовите” детайли около евтините имоти.

 

 

Категории МненияЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio