Йончева: Ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони зад граница

Йончева: Ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони зад граница

Водачката на листата на БСП предупреди, че следва „Борисовгейт“, и призова премиера да си подаде оставката

 

Според Елена Йончева, водач на евролистата на БСП, лавината от оставки в ГЕРБ е бягство от отговорност, предаде БНР. По думите ѝ след „Апартаментгейт“ предстои нов скандал. От Велико Търново Йончева призова Бойко Борисов да си подаде оставката от премиерския пост.

Ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони в чужбина и имоти зад граница на управляващите, посочи Елена Йончева и предупреди, че следва „Борисовгейт“.

„Всички тези оставки водят към „Борисовгейт“. Имам предвид това, че две трети от сигналите за корупция по висшите етажи на властта не се разследват. Това е констатация на Европейската комисия“, каза Йончева.

Във Велико Търново, където Йончева се срещна с граждани, недоволни от качеството на въздуха и изсичането на горите в региона, тя призова Бойко Борисов да си подаде оставката като министър-председател. „Аз осъдих Бойко Борисов на втора инстанция за лъжа. Няма българин в България, който да иска да имаме министър-председател съдебно доказан лъжец“, обяви Йончева, цитирана от Националното радио.

Днес стана ясно, че Елена Йончева е спечелила на втора инстанция в СГС делото за клевета, което заведе срещу премиера бойко Борисов. Той е осъден да плати на Йончева 5000 лв. за неимуществени вреди за неверни твърдения по неин адрес по време на предизборната кампания през 2017г. Тогава Борисов в свое изявление каза, че правителството е било принудено „да плаща милиони за интервюта на журналистката“.

Искът на Йончева е за 20 хил. лв., но пълният му размер бе отхвърлен и от СРС, и от втората инстанция. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio