Делян Добрев пак подава оставка

Делян Добрев пак подава оставка

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пак подава оставка като народен представител в 44-ото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, информираха от ГЕРБ.

Според съобщението Добрев аргументирал личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазили моралния стандарт на ГЕРБ и напуснали постовете си само заради съмнения.

Пред дни сайтът „Биволъ“ публикува свое разследване, което показа, че майката на Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички са част от т.нар. “Дриймтийм”, назован така от самия Добрев, след като отново журналистически разследвания разкриха обръч от фирми около роднините на Добрев, в който са отишли поне 100 млн. лв. от обществени поръчки.

Именно при това разкритие Делян Добрев подаде оставка. След организирана от ГЕРБ кампания обаче мнозинството е в парламента отхвърли оставката. Конституционният съд образува дело и излезе с решение, че не може Народното събрание да върви срещу изразената воля на депутат да си тръгне от там. Добрев обаче оттегли оставката си. И така остана депутат до днес.

Категории Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio