Управителят на „Артекс“ иска среща с премиера Борисов

Управителят на „Артекс“ иска среща с премиера Борисов

Управителят на строителната комапния „Артекс“ арх. Пламен Мирянов е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за провеждане на среща във връзка със строителството на сграда „Златен век“ в София. „Г-н Премиер, един конфликт има две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите кой е прав? Така както каните г-н Мариан Башур, моля Ви поканете и мен“, пише в „Сега“ като цитира текста на писмото.

В него Мирянов казва, че „хора от Инициативен комитет „Лозенец“ като Мариан Башур, Никола Вапцаров и Войслав Тодоров, посредством една фейсбук страница, няколко протеста и много похабено време и ресурси на администрации и медии, повтарят в купом неверни твърдения, които уронват авторитета и престижа на една утвърдена българска строителна компания с 25 годишни традици”.

„ИК „Лозенец“ непрекъснато подлага на съмнение законността на нашия проект и работата на ДНСК. С всички тези провокативни действия се внушават твърдения неотговарящи на истината. Те заблуждават гражданите на София, а в същото време, освен авторитета на „Артекс“, са опорочени и институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони, и нормативни документи в Република България”, се казва в писмото.

Според „Артекс“ доказателство за законността на строежа са всички законно издадени книжа и становището на ДНСК в лицето на арх. Иван Несторов, както и заповедите подписани от Главния архитект на София Здравко Здравков и множеството проверки на органите на ДНСК.

В четвъртък милата седмица от пресцентъра на Министерси съвет съобщиха, че на базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община на сградата на „Артекс“ – „Златен век“, в столичния квартал „Лозенец“ премиерът Бойко Борисов е разпоредил на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава. Разпореждането на Борисов дойде след среща с участието на кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Веднага от ДНСК пък обвиха, че спират строежа, позовавайки се на редица нарушения.

Проверка на „Студия Трансмедия“ показа, че и в понеделник на обекта „Златен век“ продължава работата.

Категории Акцент-2, Пари, Финанси

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio