Радан Кънев: Няма да влизаме в скалъпения скандал срещу Емил Мачиков

Радан Кънев: Няма да влизаме в скалъпения скандал срещу Емил Мачиков

 

Главният секретар на ДБС и един от основните упълномощени лица пред ЦИК – Емил Мачиков, стана обект на скандал, публикуван в сайта tribune.bg и доразвит в Телевизия Европа.

Мачиков бе обвинен, че преди 13 години е измамил свой съдружник във фирма „Здравец инженеринг“, като е отклонявал средства от фирмения капитал за други дейности. Това предизвикало скандал между съдружниците според публикацията. По онова време Мачиков е бил познат като Емил Ивов Илиев.

За „Студия Трансмедия“ зам.-председателят на партията и водач на листата на „Демократична България“ Радан Кънев каза, че няма да влиза в блатото на евтини компромати. На въпрос, дали е знаел, че Емил Мачиков като бизнесмен е бил известен с друго име, Кънев отговори, че това е известно.

Според публикацията имало заведени дела, като гражданското дело срещу Мачиков е спечелено от съдружника, но наказателното дело е прекратено, тъй като лицето не е могло да бъде намерено.

Емил Мачиков е заявил за Евроком, че са свикнали в подобни писания да има поне 10 процента нещо вярно, но в това „разследване няма и грам истина“. Той предполага, че е много вероятно компроматът да е скалъпен от Георги Харизанов, шеф в Телевизия Европа. Мачиков е категоричен, че ще отговори на „клеветниците“ със специално писмо в медиите и ще им търси отговорност по съдебен път.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio