Как Борисов сведе скандала с имотите до „свинско със зеле“

Как Борисов сведе скандала с имотите до „свинско със зеле“

Публикувано на Категории Коментар, Мнения Сподели

Всички са замесени, всички са маскари. Всичко е „свинско със зеле“. Горе-долу в този в тон премина първото изказване на премиера Бойко Борисов по повод скандала с имотите на занижени цени на висши държавни чиновници.

Близо две седмици цялата държава се тресе от скандалните сделки на министъра на правосъдието Цецка Цачева, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-министри от управлението, председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Накрая близки до управлението и персонално до Бойко Борисов и Делян Пеевски медии замесиха и името на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Макар случаят на Панов да няма общо със сделките властта, това се оказа напълно достатъчно за Борисов да го подреди до останалите.

„Бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички – да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверките. И в КОНПИ, и във ВКС, в Следствието. Не споменавам имена не за друго, а защото са много чувствителни“, произнесе се Борисов.

От изявлението на Борисов ясно личи обичайното му желание да има паритет, да не се нарушават баланси и най-вече да няма ситуация на недоволство в рушащата авторитет машина на Пеевски.

Защото в условията на предстоящи избори конфронтация с издателя – реално и в сянка – на значителна част от медиите в страната, както и реално контролиращ голяма част от разследващите структури в страната ДПС депутат е последното нещо, от което Борисов се нуждае.

Снимка: Сергей Антонов

Категории Коментар, Мнения

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог.