Радев свиква КСНС заради „Апартаментгейт“

Радев свиква КСНС заради „Апартаментгейт“

В понеделник, 8 април, президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Обявената тема е тема „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“.

Стъпката на държавния глава идва 10т дни след старта на „Апартаментгейт“, свързан с покупна на луксозни жилища на занижени цени от овластени представители на ГЕРБ.

Двама министри – Цецка Цачева и Красимир Първанов подадоха оставки заради аферата. Отиде си и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. От парламента излезе дясната ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов. Веднага след това разкритията обхванаха и председателя на антикорупционната комисия КПКОНПИ – Пламен Георгиев. За него се оказа, че няма как да е разполагал със сумата, необходима за покупката на огромното си луксозно жилище, част от което дори не е декларирал.

Единственият коментар на Радев до момента е, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,