Протест иска оставката на Пламен Георгиев

Протест иска оставката на Пламен Георгиев

Незабавна оставка на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев е поводът за протест в София в понеделник. В 18,30 ч. на пл. „Света Неделя“ ще се съберат гневни граждани, възмутени от последните разкрития около Георгиев.

„Искаме веднага оставката му заради системното използване на този орган за политически репресии, прикриване на финансови, имотни и други престъпления на високопоставени политици от ДПС и ГЕРБ.
Искаме Пламен Георгиев незабавно да подаде оставка и поради факта, че той е човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество, а излъга държавата, медиите и обществото за данъка на собствения си имот“, пишат организаторите в съобщение до медиите.

Заради несъответствията между имотната декларация и цената на апартамента оставката на Георгиев поискаха и от Демократична България.

Междувременно станаха ясни нови подробности около луксозния имот на Пламен Георгиев. Антикорупционният фонд изнесе информация, че през 2016 г. предишните собственици на въпросния имот са го продавали на доста по-висока цена от декларираната след сделката от Георгиев. Оказва се също така, че терасата на второто ниво не само не е за общо ползване от съкооператорите, ами си има зимна градина и сауна за шест души, които се ползват само от собственика на този апартамент.

„Ще получим ли верния отговор от човека, от когото очакваме да проверява политиците с евтини апартаменти от “Артекс”, питат от Антикорупционния фонд.

Илюстрация: страница на Антикорупционния фонд във Фейсбук.

 

Категории ОбществоЕтикети ,