Александър Йорданов ще е на избираемата шеста позиция в общата листа на ГЕРБ и СДС

Александър Йорданов ще е на избираемата шеста позиция в общата листа на ГЕРБ и СДС

Очакваната синя кандидатура бе на Владимир Кисьов, на той си е направил отвод

 

Александър Йорданов ще шести в общата листа на ГЕРБ и СДС, които решиха да се явяват заедно на евровота. Владимир Кисьов, който бе обявен преди това за сигурен кандидат от страна на СДС, си е направил отвод. Това стана ясно от брифинг след срещата между лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов, на който присъстваха зам.-председателят на партията ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов, както и оттеглилия се от листата Владимир Кисьов.

На неизбираемо място е вписан и главният секретар на СДС Илия Лазаров, за да „бута листата“, по думите на Румен Христов.

Премиерът и председател на партията Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписите си под споразумението.

Номерца с преференциите няма да допускаме, заяви Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ нарече кандидатурата на Александър Йорданов като „знаков човек за СДС“.

На предизборните материали ще има логото и на двете партии – ГЕРБ и СДС, както и на общото им европейско семейство ЕНП, каза Цветан Цветанов.

Подписването на общото споразумение за заедно явяване на евроизборите дойде след призива на лидера на ЕНП Жозеф Дол партиите от Европейската народна партия да участват заедно на вота

Преди да влезе в разговори с ГЕРБ, СДС преговаря с „Демократична България“, но не се стигна до разбирателство. Условията бяха едно място до трета позиция в листата и СДС да присъства в изборната регистрация и с името си в европейския вот.

На брифинга преобладаваха въпроси около апартамента на Цветанов, включително и за тежката мярка с отстраняването на Цветанов от парламента. Борисов заяви, че като лидер на партията има право на такова решение. Това влезе в противоречие с твърдението на Заместника му, че сам е взел това решение без никакъв натиск от страна на Борисов.

 

Лидерите на ГЕРБ и СДС Бойко Борисов и Румен Христов

Снимка: БГНЕС

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio