Цветанов обяви, че е взел решение, но първо ще го сподели с премиера

Цветанов обяви, че е взел решение, но първо ще го сподели с премиера

Вторият човек в ГЕРБ засега е споделил само със съпругата си за политическото си бъдеще

 

Цветанов кацна в София и обяви, че е взел конкретно решение за бъдещето си в политиката, което засега го е споделил само със съпругата си. Той каза още, че извън семейния кръг ще го сподели първо с премиера Бойко Борисов. „Винаги, когато вземам важно решение, го споделям първо с премиера, сега също ще постъпя така и тогава ще го съобщя.

Зам.-председателят на ГЕРБ, ръководител на парламентарната група и несменяем шеф на предизборния щаб, се оказа в центъра на скандала с покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните. Медийните публикации за имотните сделки доведоха до момента на три оставки – на правосъдния министър Цецка Цачева и на двама зам.-министри – на спорта Ваня Колева, и на енергетиката Красимир Първанов.

От летището Цветанов се отправи на среща с министър-председателя, но отказа да каже къде и кога ще бъде тя. Двамата многократно разговаряли, докато зам.-председателят на ГЕРБ бе в САЩ на работно посещение, стана ясно още от думите му.

Много се наслушах и се нагледах в последните дни. Това е добре планирано мероприятие във връзка с евроизборите и с решения и коментари от последните дни, заяви той пред репортерите на летището.

От 2001 г. работим, лоялността ми към премиера и ГЕРБ ще продължи и занапред, добави той.

Неофициалните информации до момента сочат, че настроенията в ГЕРБ са Цветанов също да се раздели с част от постовете си в опит за спасяване на репутацията на управляващите два месеца преди изборите за Европарламент. Според депутати от партията най-вероятният сценарий е Цветанов да напусне парламента, но да запази позициите си в партията.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio