И Красимир Първанов подаде оставка като зам.-мининстър на енергетиката

И Красимир Първанов подаде оставка като зам.-мининстър на енергетиката

Политическото решение ще се вземе утре, когато Цветанов се върне от САЩ

 

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка, съобщи пресцентърът на министерството. Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин в Министерския съвет.

Вчера стана известно, че и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов е придобил апартаменти по цени под пазарните в луксозна сграда на фирма „Артекс“ на ул. „Тинтява“, където е единият от апартаментите, купени от Вежди Рашидов. Оставката му е третата поред, след като заради избухналия скандал през уикенда подадоха оставките си министърът на на правосъдието в оставка Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта в оставка Ваня Колева.

 

„Аз не мога да кажа каква е пазарната цена, но в една сделка има продавач, има и купувач. Ако ме питате мен, жилището, което съм закупил, е изключително скъпо. Не се чувствам късметлия. Аз се чувствам реалист“, коментира Първанов пред бТВ.

„Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показват компроматите, които излизат точно сега. Защо точно сега излизат неща, които са се случили преди една година? За съжаление такъв е стилът на предизборните кампании в България“, коментира по време на посещението си във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от „Фокус“.

Според нея атаките ще продължат. „Ние нямаме какво да крием, но за съжаление виждам, че господин президентът се е съсредоточил само върху ГЕРБ и за него друга партия не съществува. Тази фиксация върху ГЕРБ ме притеснява, защото президентската институция трябва да бъде неутрална или, когато говори трябва да говори в общ план за всички“, коментира Караянчева.

По думите й в момента няма решение Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. „Политически ще вземем решение, когато мине Изпълнителната комисия и когато се върне Цветан Цветанов от САЩ, а това ще стане утре“, добави тя. Председателят на Народното събрание добави, че имуществото на политическия екип е публично.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio