Цецка Цачева е сезирала прокуратурата и КПКОНПИ за проверка на луксозния имот

Цецка Цачева е сезирала прокуратурата и КПКОНПИ за проверка на луксозния имот

Тя е декларирала, че дава съгласие да бъде проверена и единствената ѝ банкова сметка

 

Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че е сезирала прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за проверка на луксозния имот, с който се е сдобила от фирма „Артекс Инженеринг“ на спорна цена.

Цачева заяви още, че дава съгласие да бъде проверена и единствената ѝ банкова сметка, и добави, че няма да коментира случая, докато не се произнесат органите.

„Тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на антикорупционния орган КПКОНПИ, както и главния прокурор на Република България за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин“, като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорените ми отношения с фирмата продавач.

Готова съм да сътруднича на проверките, давам съгласие да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам – нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени. До приключване на проверките и съотвените резултати няма да коментирам повече. Повтарям: цената е за имот в груб строеж и в нотариалния акт това, което е записано, е цена в груб строеж“, заяви Цачева.

В сряда стана ясно, че министър Цачева и сестра ѝ Ирина Цачева Томова са закупили жилище в кв. „Изток“ от строителната компания „Артекс Инженеринг“ при цена от 670 евро на квадратен метър. На занижени цени от същата фирма в съседна сграда са закупили жилище и вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и бившият министър на културата Вежди Рашидов. Новодомец там е и кумицата на Цветанов Ваня Колева, заместник-министър на спорта.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio