Интерпол е анулирал червените бюлетини на съпругата и дъщерята на Цветан Василев

Интерпол е анулирал червените бюлетини на съпругата и дъщерята на Цветан Василев

Централата на Интерпол e анулирала бюлетините за издирване на съпругата и дъщерята на Цветан Василев, издадени от прокуратурата на България. Това съобщи бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка в блога си.

„Бих искал да информирам българската общественост, че след разследване, Централата на Интерпол анулира бюлетините, издадени срещу съпругата ми и дъщеря ни от българската прокуратура. Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са издадени в нарушение на Правилника на организацията, тъй като няма данни за престъпление. Решението е взето на редовно заседание на Комисията за контрол на информацията към Централата на Интерпол през януари 2019 г.“, пише в съобщението на личния сайт на Василев.

„Решението на Централата на Интерпол е тежка присъда за поръчковата прокуратура на България. Прокурорските злоупотреби с право и системни нарушения на човешките права вече не само са известни на международната общност, но и наредиха България като нарушител на Правилника на Интерпол до страни като Русия, Казахстан и Турция.“, пише още банкерът в сайта си.

По думите му Централата на Интерпол в момента разследва и законността на бюлетината издадена срещу самия него,което допълнително изнервяло българската прокуратура.

„Междувременно, в опит да влияе на делото „КТБ“, статуквото стовари гнева си върху невинни хора. Свидетели по делото КТБ бяха арестувани на база на скалъпени обвинения и са в ареста заради зависимостите на прокуратурата и съда. Очевидно е, че за специализирания съд липсата на каквито и да било доказателства, както и очеизвадно изфабрикуваните и фалшифицирани от прокуратурата и тяхното мекере Лазов „документи”, са нещо съвсем нормално. Жалко е, че обществото показва отблъскваща незаинтересованост към този случай — никой не е застрахован, че няма да е следващият на мушка на властта“, твърди Василев.

 

Категории Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio