Прокурорските свидетели по делото за КТБ изчезнаха

Прокурорските свидетели по делото за КТБ изчезнаха

Прокурорските свидетели по делото за източванто на КТБ изчезнаха. На днешното заседание по делото трябваше да започне разпитът на свидетели, а призованите бяха четирима. Нито един от тях обаче не се яви, а това наложи делото да бъде отложено.

Първи на разпит трябваше да бъде подложен Николай Орешаров. Това е бившият одитор на голяма група компании, кредитирани от КТБ, сред които Балканска медийна компания „Табак трафик“ и „Табак маркет“, които оперират търговската марка LAFKA.

Втори в списъка за разпит беше Валери Карадачки. Карадачки е бивш директор на ключови компании от строителния и инфраструктурен бизнес, кредитиран от КТБ.

Според инфорамция на „Фрогнюз“ двамата не са се явили в съда, защото са били възпрепятстван – единия дори бил болен, а другия бил призован само по телефона. Друг от ключовите свидетели на прокуратурата – изпълнителният диркетор на ТЦИМЕ Теодора Танева се е оказала в отдавна планирано пътуване в чужбина. Четвъртият свидетел на прокуратурата, който не се яви – Емил Галов бил неоткриваем на два адреса и не е призован изобщо.

Съдия Вирджиния Петрова разпореди на следващото заседание, което ще е на 26 март, да се яви главният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов.

Показанията на Лазов заемат водещо място в цялото дело КТБ като са и основа на публикувания от прокуратурата още при вкарването на обвинителния акт в съда „Общ поглед върху Модела КТБ“.

Категории Акцент, Компании, Общество, Пари

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог.