Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на почти 2 млн. лева

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на почти 2 млн. лева

 

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на кмета на Созопол Панайот Рейзи от ГЕРБ за извършено от него длъжностно присвояване в особено големи размери.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 29 август 2014г. до 27 март 2017г. с 33 отделни деяния, като извършител, в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с друго длъжностно лице от община Созопол, е присвоил чужди пари в общ размер 1 989 474,08 лв. (собственост на община Созопол), поверени му да ги управлява, като присвояването е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, съобщиха от СГП.

За улесняване на присвояването Панайот Рейзи е извършил и документни престъпления. Престъпната му деятелност се изразявала с изплащането на суми от бюджета на община Созопол по фактури за извършени СМР (строително-монтажни работи) . Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Панайот Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение Панайот Рейзи може получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество.

Снимка: бТВ архив

 

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio