Планът на Макрон: Нови правила по външните граници и еднаква минимална заплата за ЕС

Планът на Макрон: Нови правила по външните граници и еднаква минимална заплата за ЕС

Френският президент призовава гражданите да защитят с гласовете си застрашената Европа

 

С пламенен призив за „Европейско възраждане“ френският президент Еманюел Макрон предлага реформи в ЕС, които включват нови правила за контрол по външните граници, както и гарантирането на еднаква минимална работна заплата за целия ЕС.

Френският президент Еманюел Макрон изложи план, който, според него, ще защити демокрацията в Европа. В своята статия, публикувана в европейски ежедневници във вторник, френският президент призовава гражданите на Европейския съюз да защитят застрашената Европа с гласовете си на европейските избори през май.

В авторска статия френският президент пише: „От Втората световна война Европа насам никога не е била по-необходима, отколкото е сега. И никога не е била по-застрашена“.

Като символ на проблемите, сполетели Европа, Макрон посочва Брекзит. Според него „лъжи и безотговорност“ са довели до излизането на Великобритания от ЕС, очаквано в края на месеца.

Френският лидер приканва европейските граждани да отхвърлят националистическите партии, „които не предлагат нищо“, на изборите за Европейски парламент от 23 до 26 май.

За да отговори на очакванията на гражданите, Макрон обещава да свика „конференция за Европа“, която да предложи „всички необходими промени, без никакво табу, включително преразглеждане на договорите“.

 

Снимка: Getty Images/Guliver

Категории ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio