Частни съдебни изпълнители влязоха в къщата на Баневи

Частни съдебни изпълнители влязоха в къщата на Баневи

 

Частни съдебни изпълнители пристигнаха пред къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал „Бояна“, за да опишат имуществото им. На мястото има и полиция, а съдебните изпълнители ще влязат в имота с помощта на ключар.

„Стандартно изпълнително производство ни води тук. Бих искала да не давам детайли по отношение на взискателя. Не е това начинът. В това производство има няколко кредитора. Тоест имаме кредитор, който иска да бъде удовлетворен от продажбата на недвижимо имущество“, обясни Атанаска Петканова – помощник частен съдебен изпълнител пред Нова телевизия.

Николай и Евгения Баневи са в ареста, след като Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година. Според разследващите те са изпрали близо 1 млрд. лева. Двамата отричат обвинението, което нарекоха пълен абсурд.

Става въпрос за същия имот, който МВР снима и показа публично за назидание след ареста на двойката във Франция.

Според адвоката на дружеството, което официално е собственик на описвания имот, той е бил възпрепятстван и не е имал достъп до всички материали по делото.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio