Багери разкопаха и край къмпинг „Градина“

Багери разкопаха и край къмпинг „Градина“

Строителни дейности се извършват и в района на къмпинг „Градина“, съобщи БНР. Багери разкопават района около плажа, информира Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“.

„Разкопаване до плажа, може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг – оборудване“, каза Узунов. По думите му изкопът е с дълбочина 2 – 3 метра. „Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките, е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, така че има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“, казва още Узунов.

Строителните дейности край плажа на къмпинг „Градина“ са законни, коментират пред БНР от бургаската екоинспекция.  Ще се изграждат бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг. „Попада в защитена зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и граничи със защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания. Този имот е включен в Общия устройствен план на община Созопол с предвиждания за курорт и допълващи дейности. В РИОСВ го подложихме на най-дългата процедура, която е възможна“, каза пред БНР Детелина Иванова.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio