Банев обвини прокуратурата в лъжа

Банев обвини прокуратурата в лъжа

В писмо до медиите, изпратено от следствения арест, Николай Банев опроверга твърдения на заместник-главния прокурор Иван Гешев, свързани със задържането му.

Гешев съобщи преди дни, че Банев е разполагал с телефон в килията който бил открит в кутия от сок. По него Банев се бил свързал с руски лобисти, за да подготви хибридна война срещу България и медийна атака срещу прокуратурата.

„Г-н Гешев излъга, че френските власти са издирвали дълго Николай и Евгения Баневи и , че Френския съд е преценил тяхната виновност и ги е екстрадирал в България,“ посочва Банев.

В писмото се казва, че „са изнесени лъжи относно екстрадицията на семейството от Франция и че служител на полицията се е свързал с тях два дни преди ареста“. Задържанията бизнесмен твърди още, че семейството имало насрочен час за явяване в следствието. За мобилния телефон казва, че  е намерен, „докато се зарежда в телевизора в килията“.

„Специализираната прокуратура три седмици по–рано е знаела точния ден и час на пристигането на Н. и Е. Баневи на летище София. Въпреки всичко, на 23.10. – издава Европейска заповед за арест“, се посочва в писмото.

Пред bTV Гешев коментира, че че няма да влиза в спор с обвиняеми или подсъдими, тъй като мястото за подобна полемика е съдебната зала.

 

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio