Едрият бизнес влезе в конфликт заради закона за търговията с горива

Едрият бизнес влезе в конфликт заради закона за търговията с горива

Ръководената от шефът на „Лукойл България“ Валентин Златев  Българска петролна и газова асоциация излиза от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Причината е несъгласието на сдружението на големите компании – търговци на горива, с отлагането на закона за бранша, което КРИБ подкрепи.

Вчера правителството реши да предложи на парламента да отложи до юли влизането в сила на законопроекта, срещу който протестират дребните търговци. Ръководената от Кирил Домусчиев конфедерация е дала положително становище за отлагането без да информира или съгласува това със своя член – петролно-газовата асоциация, се казва в нейно писмо до медиите.

Тъй като уставът на КРИБ предвижда всеки от членовете да бъде информиран за дейността на организацията и на управителните и контролните ѝ органи, което не е направено, петролно-газовата асоциация обявява, че прекратява колективното си членство. „Лукойл България“ и „Лукойл Нефтохим“ обаче са и индивидуални членове на КРИБ. Не е ясно дали те ще запазят участието си.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio