Правителството предлага преговори със САЩ за изтребител

Правителството предлага преговори със САЩ за изтребител

 

Предлагаме да се проведат преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет от България. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът на България да създаде организация за преговорите при изготвяне на проекта за международен договор от българска страна. Задължително в преговорния екип да участва министърът на отбраната, икономиката, външните работи и финансите на България, предлага още военният министър.

„Аз много ясно заявих, че водим преговори със САЩ, което доведе до много спекулации, че едва ли не Министерски съвет е решил да сключи договор. Имаме уверение и от Белия дом, че цената ще бъде коригирана. Така че по този начин ние правим една стъпка, с която да придобием новия изтребител. Другият вариант беше да се предложи започване на проекта отначало, което означава още минимум година и половина да се забави процесът по сключване на договор, подчерта министърът на отбраната и отбеляза, че това не е изгодно за нашите ВВС“у каза още Каракачанов.

От своя странаминистърът на икономиката Емил Караниколов изрази надежда Народното събрание да даде мандат за водене на преговори.

Категории Акцент-2Етикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio