Делото срещу Иванчева се отлага, спецсъдът решава дали се връща в ареста

Делото срещу Иванчева се отлага, спецсъдът решава дали се връща в ареста

 

Специализираният наказателен съд отложи днес делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, защото материалите по него са в апелативния спецсъд, който пък трябва да реши дали тя ще остане под „домашен арест“, или ще бъде върната зад решетките.

Днес съдия Иво Хинов отложи процеса за 21 януари, а на 11 януари ще бъдат изслушани само изготвените доказателства от специални разузнавателни средства.

По този повод подсъдимата с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова каза, че в документираните записи на нейни разговори имало разминаване. За пример тя даде свои реплики по повод намерението на един клас деца да се преместят със своята учителка. Думите на Петрова били „Не искам децата да ходят в центъра“, а на свалените разговори било написано „Не искам 10%“.

Иванчева, Петрова и подсъдимият като посредник в корупционната схема Петко Дюлгеров, бяха арестувани на 17 април миналата година и обвинени, че са поискали и получили подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Няколко пъти след това съдия Хинов променяше мерките им за неотклонение в „домашен арест“, но апелативните съдии отменяха определенията му.

В края на декември той отново им наложи по-леки мерки и те се прибраха в домовете си за празниците, а апелативният спецсъд още не се е произнесъл окончателно след протеста на прокуратурата.

„Надявам се да останем под домашен арест. Тази мярка ни устройва, въпреки че може и да е по-лека – подписка или парична гаранция“, каза днес Иванчева.

Снимка: БГНЕС

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio